Την πρόθεσή τους να απελευθρώσουν τον 35χρονο Γάλλο δημοσιογράφο, Ρομεό Λανγκλουά ανακοίνωσαν οι αντάρτες Farc της Κολομβίας. Σε ανακοίνωσή τους, οι Farc ανέφεραν ότι θα παραδόσουν τον γάλλο δημοσιογράφο σε μία αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, του απεσταλμένου της γαλλικής κυβέρνησης και μίας ειρηνευτικής ομάδας με αρχηγό τον πρώην κολομβιανό γερουσιαστή Πιεδάδ Κόρδοβα.

Οι αντάρτες τόνισαν ότι συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες της απελευθέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των εγγυήσεων ασφαλείας. Ο 35χρονος Λανγκλουά έπεσε στα χέρια των Farc στις 28 Απριλίου κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης κατά των ναρκωτικών στις ζούγκλες της νότιας Κολομβίας.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος είναι ανταποκριτής για περισσότερα από δέκα χρόνια στην Κολομβία και του είχε ανατεθεί από το France 24 να καταγράψει τους στρατιώτες που κατέστρεφαν τα εργαστήρια κοκαΐνης στην περιοχή της Κακετά.

Ο στρατός ανέφερε ότι τραυματίστηκε στο χέρι κατά την διάρκεια της επίθεσης των ανταρτών στην περίπολο.

Οι Farc αργότερα τον περιέγραψαν ως αιχμάλωτο πολέμου, επειδή φορούσε στρατιωτική φόρμα και θώρακα, και συνόδευε μονάδα του στρατού.

Πηγή: skai.gr