Κατά των αλλαγών στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας τάχθηκε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, καθώς ανέφερε ότι «κλονίζεται μαζικά η εμπιστοσύνη αν εξετάζουμε λεπτομερέστατα κάθε τρεις μήνες τη συμφωνία που υπογράψαμε και προβλέπει ένα πρόγραμμα μέχρι το 2020».

Σε συνέντευξηη της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία η Μαρία Φέκτερ υπογράμμισε ότι το ελληνικό πακέτο περιέχει μια σειρά από μέτρα, όπως διαρθρωτικές αλλαγές και ώθηση για την ανάπτυξη και αυτά τα μέτρα πρέπει να υλοποιήσουν οι Έλληνες για να επιστρέψουν και πάλι σε ανάπτυξη.

Παράλληλα σημείωσε ότι το πακέτο βασίζεται σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει πόρους αλλά και μεταρρυθμίσεις και αλλαγή για την Ελλάδα, καθώς «το να παίρνεις μόνον χρήματα και να μην κάνεις τίποτε, αυτό δεν έχει μέλλον».

Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών, το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτό θα το αποφασίσουν μόνον οι Ελληνες και η ελληνική κυβέρνηση, είναι πάντως σαφές ότι τα σενάρια μιας εξόδου θα ήταν πολύ επώδυνα, όμως σήμερα η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια χρεοκοπία της Ελλάδας απ΄ότι πριν τρία χρόνια.

Σε ότι αφορά στα Ευρωομόλογα, η ίδια μπορεί να φανταστεί την εισαγωγή τους στο μέλλον και μόνον εφόσον υπάρξει ένας κοινός Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών, τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική και τα Ευρωομόλογα δεν αποτελούν μια επιλογή.

Κατά την άποψή της, ελκυστικά είναι τα Ευρωομόλογα μόνον για εκείνες τις μαρασμένες χώρες που έχουν πολύ υψηλά επιτόκια και «πηγαίνουν στο γείτονα ζητώντας του να τους πληρώσει τα χρέη» και η ίδια δεν θέλει να πληρώνει «τα δάνεια των γειτόνων».

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Φέκτερ παραδέχτηκε το χαρακτηρισμό που της αποδίδεται εξαιτίας των επανειλημμένων άστοχων δηλώσεών της που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις «ως μια μάγισσα από το Νότο η οποία προκαλεί πόλωση». Επιπλέον επισήμανε πως η ίδια εκφράζεται πάντα με σαφήνεια και αυτό είναι το «στιλ» της και ως υπουργός έχει εξαιρετικά θετική αποδοχή από τους ομολόγους της, υπουργούς Οικονομικών.

Πηγή: real.gr