Την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ επανέλαβαν οι ΗΠΑ. Αναφερόμενος στην απόφαση της G8, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τη στρατηγική επικοινωνίας, Μπεν Ρόουντς, είπε ότι η απόφαση αυτή επικεντρώνεται στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τηρώντας ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και καταγράφοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να λειτουργήσει η «ανάπτυξη ως καταλύτης».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ανησυχία για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο αμερικανός αξιωματούχος ότι «πρώτα απ’ όλα, τελικά, είναι στο χέρι του ελληνικού λαού για να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Έτσι είναι δική τους η απόφαση ως προς το ποιους ηγέτες θα επιλέξουν και εάν βλέπουν το μέλλον τους στην ευρωζώνη ή όχι. Και γι’ αυτό, σεβόμαστε το γεγονός ότι αυτή τελικά θα είναι μια κυρίαρχη απόφαση που θα ληφθεί από τους Έλληνες, και πρέπει να αποφασίσουν να κάνουν ό,τι είναι προς το συμφέρον τους».

Τέλος, ο κ. Ρόουντς δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι οι Έλληνες έχουν να λάβουν μία πολύ σημαντική απόφαση και ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν ότι προφανώς κάνουν σχέδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών και είναι συνετό να το πράξουν. Θα πρέπει να σεβαστούμε τον Ελληνικό λαό, όταν θα πάρει την απόφασή του».

Πηγή: skai.gr