Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διαρρήξεις σπιτιών στην πόλη της Καβάλας.

Συνελήφθησαν, για αυτήν την υπόθεση, χθες (23-5-2012) το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 13 και 11 ετών, μέλη της ομάδας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 10χρονου ημεδαπού, μέλους της οργάνωσης, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, χθες (23-5-2012) το πρωί, οι δύο ημεδαπές, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στην Καβάλα, πλην όμως αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του, διότι έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι το ίδιο απόγευμα, εντόπισαν τις δύο δράστιδες στην Καβάλα και τις συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαπές μαζί με τον 10χρονο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων σε σπίτια της Καβάλας. Προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της ομάδας ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετικές συνθέσεις, από την 16-4-2012, προέβησαν σε δέκα (10) διαρρήξεις σπιτιών, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων από τις διαρρήξεις τα διέθεσαν σε έναν 38χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.