Την έκδοση ομολόγων έργου σε τομείς, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές και την προώθηση πολιτικών για την καταπολέμηση της ανεργίας, αναμένεται να αποφασίσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου.

Κατά τη χθεσινή άτυπη σύνοδο αποφάσισαν την αύξηση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την επιθυμία τους να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, υπό την προϋπόθεση να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Στην δήλωση τους για την Ελλάδα, αφού αναφέρονται στις θυσίες του ελληνικού λαού, τονίζουν ότι αναμένουν από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, να κάνει το καθήκον της.

“Θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρω δεν υφίσταται για τη Γαλλία”, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, καλώντας πάντως την Αθήνα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, υποστήριξε ότι οι εταίροι μας «θεωρούν αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ΕΕ και την Ευρωζωνη, όπως επίσης αυτονόητο θεωρούν να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Πηγή: skai.gr