Νέα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης έξω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα. Άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα άρχισαν να πετούν μόλοτοφ και αντικείμενα σε αστυνομικούς οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με χημικά.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη τραυματίστηκαν 10 άτομα, εκ των οποίων 3 αστυνομικοί.

Κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν την είσοδο του νέου λιμανιού της Πάτρας, απέναντι από την Πειραϊκή Πατραϊκή, διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό 30χρονου Έλληνα από αφγανούς μετανάστες καθώς και για την έντονη παρουσία μεταναστών στην περιοχή.

Συνελήφθησαν 5 άτομα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε ένα περιπολικό, σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας και 2 μηχανές.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου δήλωσε ότι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Αστυνομίας και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να υποκαταστήσει την ΕΛ.ΑΣ.

«Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και για αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr