Το σημερινό doodle στην κεντρική σελίδα της Google είναι, ίσως, το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι σήμερα όσον αφορά τη λειτουργία του. Αποτελεί φόρο τιμής στα 78α γενέθλια του εφευρέτη Dr Robert Moog και ένα πλήρως διαδραστικό εξομοιωτή ενός από τα πιο διάσημα ηλεκτρονικά synthesizer.

Το Moog Synthesizer κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ήταν ένα περίεργο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο που χρησιμοποιήθηκε πειραματικά από πολλά πρωτοπόρα συγκροτήματα της εποχής συμπεριλαμβανομένων των The Doors και The Beatles. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακριβό προϊόν που παράγει έναν μοναδικό sci-fi ήχο που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε πάμπολλες παραγωγές.

To εκπληκτικό με αυτό το doodle πέρα από τους πολλούς ήχους που είναι ικανό να παράγει είναι και το ψηφιακό four-track tape recorder που έχει θέσει η Google ώστε να ηχογραφήσετε και να μοιραστείτε τα τραγούδια σας στο Google+. Ρίξτε μια ματιά εδώ και έχετε υπόψιν σας ότι το doodle λειτουργεί εγγενώς στον Google Chrome ενώ απαιτείται flash στους υπόλοιπους browsers.

Πηγή: techgear.gr