Δύο από τις πιο οργανωμένες σπείρες εκβιαστών εξάρθρωσε μετα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Αττική η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Κατα τις χθεσινες επιχειρησεις της αστυνομίας σε Νέα Μάκρη, Γέρακα, Κολωνό και άλλες περιοχές, συνεληφθησαν 15 άτομα μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά στελέχη των ομάδων. Καταζητούνται άλλοι πέντε .

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δύο εγκληματικές ομάδες που αποτελούνταν συνολικά από τουλάχιστον 20 άτομα, πουλούσαν προστασία σε καταστήματα, επιδίδονταν σε σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, τοκογλυφία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, στη Βορειοανατολική Αττική και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Παράλληλα, από έρευνες σε σπίτια προέκυψαν στοιχεία για ανθρωποκτονίες που αποτελούσαν «συμβόλαια θανάτου» στην Αθήνα και την Καλαμάτα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σημερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Αστυνομία παρακαλεί πολίτες, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες ή άλλα άτομα που έχουν πέσει θύματα των δυο εγκληματικών οργανώσεων και επιθυμούν να δώσουν πληροφορίες, επώνυμα ή ανώνυμα, για τη δράση τους να επικοινωνούν με τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στα τηλέφωνα: 210 647 6915 – 210 647 6234 ή στο email : attica.extortionunit@hellenicpolice.gr, τονίζοντας ότι εξασφαλίζεται το απόρρητο της συνομιλίας

Πηγή: skai.gr