Ανοιχτό άφησε χθες ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης, κατά την προπαρασκευαστική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. .

Ζητούμενο – είπε – είναι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και κάλεσε τα κόμματα να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους ψηφοφόρους.

Ο κ. Ρεν έστειλε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν εύκολες εναλλακτικές λύσεις για την επίλυση του προβλήματος χρέους της χώρας.

Ο επίτροπος επανέλαβε ότι η Ελλάδα έζησε για πολλά χρόνια πέραν από τις δυνατότητες της αλλά εμείς – όπως είπε – θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της, όχι μόνον με την άνευ προηγουμένου οικονομική βοήθεια, που αντιστοιχεί σε 33.000 ευρώ ανά έλληνα πολίτη, αλλά και την τεχνική μας βοήθεια στο τομέα της πάταξης φοροδιαφυγής.

Ο Φιλανδός επίτροπος σημείωσε ότι τα περιθώρια για τις χώρες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα στήριξης είναι πολύ περιορισμένα.

Πηγή: skai.gr