Πριν από μερικές μέρες οι Anonymous δήλωσαν ότι έχουν πρόσβαση σε όλες τις μυστικές βάσεις δεδομένων της αμερικανικής κυβέρνησης και σήμερα η δημοφιλής ομάδα hackers έδωσε στη δημοσιότητα μεγάλο όγκο (1.7GB) δεδομένων της στατιστικής υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (United States Bureau of Justice).

Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνεται ολόκληρη η βάση δεδομένων της υπηρεσίας καθώς και emails ανθρώπων εκ των έσω. Η επίσημη ανακοίνωση των Anonymous αναφέρει:

“Σήμερα δημοσιεύουμε 1.7GB δεδομένων που μέχρι τώρα ανήκαν στην υπηρεσία στατιστικών στοιχείων του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών emails και ολόκληρης της βάσης δεδομένων. Το χαρήκαμε όταν έριξαν την ιστοσελίδα, δείχνοντας ξεκάθαρα το φόβο τους για αυτό που συνέβη. “

Προς το παρόν η πρόθεση των Anonymous δεν είναι ξεκάθαρη, αφού η εν λόγω υπηρεσία αποτελεί ένα μικρό τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που παρέχει στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα στις ΗΠΑ. Ακόμα και το σχετικό δημοσίευμα στο επίσημο blog των Anonymous (AnonNews) δεν αποσαφηνίζει τους λόγους της επίθεσης και επικεντρώνεται σε περιφρονητικά σχόλια προς την αμερικανική κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ένας από τους servers του παραβιάστηκε και σχεδιάζει να ερευνήσει άμεσα την υπόθεση.

Πηγή: techgear.gr