Συνεχίζεται και τελειώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου (Theatre in Education) του Chris Cooper, δραστηριότητα που έχει ενταχθεί στο φεστιβάλ «Θεατρική άνοιξη στο δημοτικό θέατρο» το οποίο οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από το Εργαστήρι θεάτρου – Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου και βασίζεται στο κλασσικό παραμύθι του Χ.Κ Άντερσεν «Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα». Απευθύνεται σε μαθητές Δ’ – Στ’ Δημοτικού και εφαρμόζεται δωρεάν, με χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού, σε ομάδες μαθητών που συγκροτούνται μετά από δήλωση συμμετοχής.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου στο θέατρο «Καμπέρειο», ώρες 10 π.μ.-12 και 12.30’-2.30’ μ.μ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομάδες των δέκα έως τριάντα παιδιών την κάθε φορά και για το λόγο αυτό οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων, καθώς και ατομικά τους γονείς και μαθητές πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στα τηλ. 26 510 25 670 και 26 510 73 233, , ώρες 9 π.μ. έως 3 μ.μ. έως το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαΐου.

Θεατρική άνοιξη στο δημοτικό θέατρο (παλαιά σφαγεία) 2/5- 9/6/2012
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Δ. Ι.

Το Εργαστήρι θεάτρου – Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου παρουσιάζει το καινούργιο πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου («Theatre in Education») του Chris Cooper «Τα Kαινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα» βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν. Συντελεστές:
Συγγραφέας, Σκηνοθέτης: Chris Cooper, Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνικά-Κουστούμια: Ceri Townsend. Ερμηνεύουν οι έλληνες εκπαιδευτικοί θεάτρου, μόνιμοι συνεργάτες του Εργαστηρίου: Δάφνη Δαυίδ, Αφροδίτη Σορώτου, Φλώρα Σπύρου.

Λίγα λόγια για το έργο: Πριν από πολλά χρόνια ζούσε ένας Αυτοκράτορας που είχε τέτοια αδυναμία στα καινούρια ρούχα που όλα του τα λεφτά τα ξόδευε για το ντύσιμό του…

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου, στο οποίο συνδυάζεται το θέατρο και η συμμετοχή των παιδιών με σκοπό να τους προσφέρει μια δυνατή εμπειρία διερευνώντας μαζί τους το θέμα της απληστίας, τη διάκριση ανάμεσα στις ανάγκες και τις επιθυμίες, αλλά και το τι σημαίνει να αναλαμβάνεις την ευθύνη και να μπορείς να λες αυτό που πραγματικά βλέπεις.

Το φεστιβάλ «Θεατρική άνοιξη στο δημοτικό θέατρο» θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου με τη Θεατρική Ομάδα Cassettina που παρουσιάζει το έργο «ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑ» με συντελεστές: Σκηνοθεσία: Λίλα Σταμπούλογλου, Ερμηνεύουν: Γλύκα Στόιου, Αλέκα Τόμπρου, Κείμενα: Γλύκα Στόιου, Σκηνικά – Κουστούμια: Αλέκα Τόμπρου, Μουσική επιμέλεια: Cassettina, Σχεδιασμός φωτισμών: Θανάσης Λεφάκης, Βίντεο: M.c.R. Production, Φωτογραφίες: Χρήστος Καπάτος, Επεξεργασία φωτογραφιών: Φωτεινή Περτσινίδου.

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση:

Δυο γυναίκες. Ένα παιχνίδι. Σε μία ώρα κάποιος θα πεθάνει. Η Μπέττυ και η Μπου θέλουν να σκοτώσουν την ώρα τους. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι γνώσεων, τη «Σκουληκότρυπα». Στη διάρκεια του παιχνιδιού αναπαριστούν στιγμιότυπα από δέκα αληθινές στυγερές δολοφονίες. Όποια κερδίσει θα σκοτώσει την άλλη. Μια διαδραστική παράσταση με σουρεαλιστικούς διαλόγους. Δυο γυναίκες. Δυο δυνάμει δολοφόνοι. Ένα παιχνίδι. Σε μία ώρα κάποιος θα πεθάνει. Ποιος; Αντέχεις την αναμονή; Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουνίου, ώρα 9.15’ μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: 10€, φοιτητικά-ανέργων 8€.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 09:25

Πηγή: zougla.gr