Σε “καλή ατμόσφαιρα” πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Τεχεράνη οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο.

Σύμφωνα με τον Αμάνο, η πρόοδος στις συζητήσεις με την ΙΑΕΑ θα έχει θετική επίδραση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5 +1 που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη στη Βαγδάτη για το αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς σχετικά με μια συμφωνία πλαίσιο που θα επιλύσει γρήγορα τα ζητήματα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Αμάνο πρόσθεσε: “Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά ο Οργανισμός έχει κάποιες απόψεις και το Ιράν έχει τις δικές του συγκεκριμένες απόψεις”.

Από την πλευρά του ο ιρανός πυρηνικός διαπραγματευτής Σαΐντ Τζαλιλί δήλωσε ότι το Ιράν και η ΙΑΕΑ είχαν σήμερα στην Τεχεράνη “πολύ καλές συνομιλίες” για τη μελλοντική τους συνεργασία, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

“Σήμερα είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με τον κ. Αμάνο και Θεού θέλοντος θα υπάρξει μια καλή συνεργασία” μεταξύ του Ιράν και της ΙΑΕΑ στο μέλλον, δήλωσε ο Τζαλιλί στο τέλος της δίωρης συνάντησής του με τον κ. Αμάνο.

Πηγή: energypress.gr