Έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς για συμπίεση του εκλογικού κόστους, απηύθυνε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα μαζί τους.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου επισημαίνεται ότι βρήκε πλήρη ανταπόκριση στην έκκλησή του.

Παράλληλα ο κ. Πικραμμένος αναφέρει ότι υπέβαλε τις σκέψεις του, ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη, και όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν γόνιμες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Προτάσεις που θα τις μελετήσει, ώστε η ελληνική παρουσία να γίνει αισθητή και αποτελεσματική.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Πικραμμένος συναντήθηκε με τους Δημήτρη Παπαδημούλη και Θοδωρή Δρίτσα.

«Πιστεύουμε ότι το μνημόνιο, η συνταγή Μέρκελ – Σαρκοζί για διαρκή μονόπλευρη λιτότητα απέτυχε παταγωδώς. Η Ελλάδα αλλά και η ίδια η ευρωζώνη χρειάζονται νέο σχέδιο με έμφαση στην ανάπτυξη. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι μάγειρες αυτής της θανάσιμης συνταγής, οι συνεταίροι του μνημονίου βρέθηκαν από το 77% στο 32% και γι’ αυτό είναι οι πιο ακατάλληλοι να διεκδικήσουν και να διαπραγματευθούν τις νέες απαντήσεις που χρειάζεται η χώρα μέσα στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Παπδημούλης.

Προσέθεσε ότι «οι αποφάσεις θα παρθούν στη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 28-29 Ιουνίου και ευελπιστούμε ότι εκεί θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό όχι μια μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά που θα απαλλάξει τη χώρα μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο».
«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ να δοθεί από τα πιο επίσημα χείλη η γνώμη του ελληνικού λαού όπως εκφράστηκε με τρόπο σαφή στις πρόσφατες εκλογές» τόνισε ο κ. Δρίτσας.

Πηγή: skai.gr