Τι να σκέφτονται; Βρίσκονται σε ανασύνταξη του εσωτερικού τους κόσμου; Είναι γυμνές και ευάλωτες, μοιάζουν να ξεκουράζονται μετά από μια παράσταση. Οι ανθρώπινες φιγούρες του Ελβετού καλλιτέχνη Ugo Rondinone έχουν τέτοια στοιχεία αληθοφάνειας (αφού έχουν το φυσικό ανθρώπινο μέγεθος) και δράματος, που ο θεατής σκέφτεται να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους βλέποντάς τις.

Με αρθρώσεις παρόμοιες με αυτές των κούκλων στις βιτρίνες των καταστημάτων, οι φιγούρες είναι εξαιρετικά λεπτομερείς, κέρινες και με διαφορετικές αποχρώσεις (ένα μείγμα κέρινων και γήινων χρωμάτων) και περιμένουν το κοινό καθισμένες σε χαλαρές στάσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τι ψάχνει ο καλλιτέχνης (διεθνώς αναγνωρισμένος για την ποιητική-ατμοσφαιρική δουλειά του στην οποία χρησιμοποιεί ποικίλα μέσα, όπως σχέδιο, ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική κι εγκαταστάσεις) με τη δημιουργία τους; Να διερευνήσει τις διαδικασίες με τις οποίες η παραστατική γλώσσα παράγει και μεταφέρει πολιτιστικά νοήματα κι εμείς με τη σειρά μας να αναλογιστούμε το εφήμερο της ανθρώπινης ζωής.

Χορηγός επικοινωνίας Athens Voice

24/5 – 19/9, Νεοφύτου Δούκα 4, 210 7228.321-3

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Πηγή: athensvoice.gr