Η κινεζική εταιρεία, China Sunergy, που εξειδικεύεται στην κατασκευή ηλιακών κυψελών και μονάδων για την παραγωγή ενέργειας σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι μόνο την προηγούμενη εβδομάδα ενίσχυσε με «μόλις» 5 MW το φωτοβολταϊκό πάρκο Γερουσαλιμόβο της Βουλγαρίας.

Έκανε γνωστό επίσης ότι διαθέτει τις κυψέλες και τις μονάδες παραγωγής της στην Mitsubishi International, την εγκατάσταση των οποίων αυτήν την περίοδο έχει αναλάβει η εταιρεία Helios Power, ο «στρατηγικός της σύμμαχος» στην αγορά της Βουλγαρίας.

Από τις αρχές του χρόνου, η China Surgery έχει συνολικά ενισχύσει με 22,32 MW την ηλεκτροπαραγωγή της Βουλγαρίας, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 18 MW του 2011.

Το 2011 η συγκεκριμένη εταιρεία καταλάμβανε το 30% της εγχώριας αγοράς ηλιακής ενέργειας.

Η ταχύτατη ανάπτυξη της αγοράς φωτοβολταϊκών της Βουλγαρίας έχει επιτευχθεί χάριν στην υιοθέτηση τον Δεκέμβριο του 2006 από την κυβέρνησης της χώρας μέτρων που ευνοούν τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας – προνομιακές τιμές πώλησης για ηλεκτροπαραγωγούς- και λόγω της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον λόγο αυτό η αγορά φωτοβολταϊκών γνωρίζει στην Βουλγαρία ιδιαίτερη άνθηση και στο πλαίσιο αυτό εταιρείες όπως οι Mitsubishi International και Helios Power συνεργάζονται για την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Γερουσαλιμόβο βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Πρόκειται για το «έβδομο κατά σειρά έργο από αυτά που έχουμε θέσει ως στόχο για να πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια» δήλωσε ο επικεφαλής της θυγατρικής εταιρείας της Helios Power, Solaren Park Bulgaria EAD, Ίβο Γκεοργκίεφ.

Σημειώνεται ότι η βουλγαρική αγορά σύμφωνα με τον επίσημο σχεδιασμό της χώρας θα πρέπει έως τα τέλη του 2012 να έχει εγκαταστήσει 152 MW.

Πηγή: energypress.gr