Όργιο φοροδιαφυγής σχεδόν σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, μαζική έκδοση πλαστών και εικονικών στοιχείων και μη έκδοση αποδείξεων αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχει κάνει τις 40 τελευταίες ημέρες το Σ.Δ.Ο.Ε. στην αγορά.

Ένας δικηγόρος, δύο γιατροί και τρεις επιχειρηματίες, που ελέγχθηκαν από την περιφερειακή διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής εντοπίστηκαν να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και τιμολόγια συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Είκοσι δύο επιχειρήσεις στο ίδιο διάστημα και την ίδια περιφέρεια εντοπίστηκαν να έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια 8,9 εκατ. ευρώ και άλλες 20 επιχειρήσεις να έχουν λάβει πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 16,1 εκατ. ευρώ.

Στη Θήβα, τρεις αγρότες και ένας έμπορος οπωροκηπευτικών φαίνεται να έκλεβαν συστηματικά το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς από το 2005 έως το 2010 είχαν «πάρε δώσε» με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 19 εκατ. ευρώ.

Επιχειρηματίας που ασχολείται με το εμπόριο οπωροκηπευτικών είχε στήσει, όπως προκύπτει από στοιχεία του Σ.Δ.Ο.Ε., βιομηχανία έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων. Από το 2007 έως το 2010 εξέδωσε πλαστά και εικονικά στοιχεία, αξίας 18,053 εκατ. ευρώ, και στο ίδιο διάστημα δεν απέδωσε εισφορές στον ΕΛ.Γ.Α. ύψους 541.594 ευρώ.

Τρεις αγρότες, στην Καναπίτσα, στην Καλλιθέα και το Άρμα Θηβών εντοπίστηκαν παράλληλα να έχουν λάβει πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 1,027 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από περίπου δύο μήνες στο Άρμα Θηβών το Σ.Δ.Ο.Ε. είχε αποκαλύψει κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ ύψους 10 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά σε ένα χωριό με μόλις 1.070 κατοίκους.

Πηγή: zougla.gr