Η Τσέλσι πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς νίκησε μέσα στο Μόναχο την Μπάγερν στα πέναλτι. Η Μπάγερν προηγήθηκε με τον Μιούλερ και η Τσέλσι ισοφάρισε με τον Ντρογκμπά στο 88′. Οι Γερμανοί είχαν την ευκαιρία στο έξτρα 30λεπτο να προηγηθούν ξανά, αλλά ο Τσεχ απόκρουσε το πέναλτι του Ρόμπεν.

Η Τσέλσι έκανε την μεγάλη ανατροπή στην διοργάνωση, καθώς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφερε αρχικά να προκριθεί στην παράταση στον προημιτελικό με την Νάπολι, πήγε στο Καμπ Νου και αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα παίρνοντας ισοπαλία και στο Μόναχο χρειάστηκε μόλις ένα κόρνερ για να μπορέσει να γράψει ιστορία.

Ο 20ος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είχε φαβορί. Αυτό ήταν η Μπάγερν, η οποία έπαιζε στο γήπεδό της και έδειχνε να είναι πιο… ομάδα από τους Αγγλους. Ομως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Και σε αυτό το ματς πραγματικά συνέβησαν… όλα. Οι Βαυαροί επί 87′ λεπτά πολιορκούσαν την περιοχή του Τσεχ, έχαναν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, κέρδισαν κοντά 20 κόρνερ, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο είχαν καταφέρει να πετύχουν μόλις ένα γκολ.

Και αφού το ματς δεν είχε τελειώσει για την Μπάγερν, είπε να πιάσει δουλειά ο Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός, που πλέον έχει εξελιχθεί σε εμβληματική μορφή για τους Λονδρέζους, χρειάστηκε μισή ευκαιρία, στο πρώτο και μοναδικό κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του σε όλο τον αγώνα και με κεφαλιά έστειλε το ματς στην παράταση, καθώς ισοφάρισε σε 1-1.

Εκεί και πάλι η Μπάγερν ήταν καλύτερη και μάλιστα έφτασε κοντά στην μεγάλη επιτυχία. Από ένα παιχνίδισμα της μοίρας, ο Ντρογκμπά έκανε πέναλτι στον Ριμπερί, όμως ο Ρόμπεν δεν μπόρεσε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Τσεχ. Το 1-1 παρέμεινε και εκεί και πλέον οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι. Η μοίρα δεν είχε πει ούτε τότε την τελευταία της λέξη.

Ο Νόιερ και ο Τσεχ έκαναν καλά τη δουλειά τους και απόκρουσαν από ένα, όμως από κει και πέρα άρχισαν τα… υπερφυσικά σημάδια. Ο Σβαϊνστάιγκερ που είχε εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι της Μπάγερν στο Μπερναμπέου και της έδωσε την πρόκριση, αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Και ο Ντρογκμπά, στο τελευταίο πέναλτι για την Τσέλσι πήρε την εκδίκησή του. Πριν από μερικά χρόνια, ο τραυματισμός του στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δεν του επέτρεψε να σουτάρει στην διαδικασία των πέναλτι και τη θέση του πήρε τότε ο Τέρι. Αυτός αστόχησε και το τρόπαιο πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ομως τώρα, ο Τέρι ήταν στην εξέδρα και ο Ιβοριανός στο χόρτο.

Εστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ταυτόχρονα έδωσε την… εντολή να γραφτεί στη βάση του κυπέλλου και το όνομα της Τσέλσι. Για πρώτη φορά η ομάδα του Αμπράμοβιτς έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ για την Μπάγερν μένει η πίκρα πως ενώ τα έκανε όλα σωστά όλη τη χρονιά, τελικά δεν μπόρεσε να σηκώσει την κούπα μέσα στο σπίτι της.

Γήπεδο: Αλιάνζ Αρίνα

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Τίμορστσουκ, Κοντέντο, Κρος, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Γκόμες

Πάγκος: Μπουτ, Φαν Μπούιτεν, Ραφίνια, Ουσάμι, Πράνιτς, Πέτερσεν, Όλιτς

Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Κέιχιλ, Λουίζ, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Καλού, Μάτα, Μπερτράντ, Ντρογκμπά

Πάγκος: Τέρνμπουλ, Φερέιρα, Εσιέν, Οριόλ, Μαλουντά, Τόρες, Στάριτζ

Επιμέλεια: Γιώργος Μπιτσικώκος

Πηγή: novasports.gr