Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1999, η Βουλιαγμένη κατέκτησε το Κύπελλο ανδρών στην υδατοσφαίριση, καθώς στον τελικό του φάιναλ φορ, που διεξήχθη στο Αργοστόλι, νίκησε 6-4 τη Χίο.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-0, 3-1, 1-1

Παρά το γεγονός ότι ο ΝΟ Χίου κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο οκτάλεπτο με 2-1, οι «μπέμπηδες» της Βουλιαγμένης κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα, να βελτιώσουν την άμυνά τους και να κόψουν το ρυθμό της αντιπάλου φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χρήστος Αφρουδάκης που πέτυχε τα καθοριστικά γκολ, δηλαδή μείωσε σε 2-1, έδωσε προβάδισμα με 3-2 και εκτόξευσε τη διαφορά στα τρία γκολ, στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου.

Διαιτητές: Μοίραλης, Κουρέτας
Αλυτάρχες: Χαράλαμπος Τρούλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μιχαηλίδης

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος):
Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Βελώνιας, Κουρλιάφτης, Ελμισιάν, Κουλιεράκης 1, Αφρουδάκης Χρ. 3, Καρούντζος 1, Κατσαούνης, Γούνας 1, Τίγκας, Βουλγαράκης, Πρωτονοτάριος, Βλαχόπουλος, Λουϊζίδης.
ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Βολτυράκης): Καραμπέτσος, Μιράλης 2, Ράτζεν, Κατσουλάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 1, Βιττέλας, Ντόσκας, Χατζηδάκης, Φουντούλης Γιώρ. 1, Βλοντάκης, Γαβαλάς Ι., Μισεντζής.

Πηγή: novasports.gr