Η αστυνομία άρχισε σήμερα να απομακρύνει αντικαπιταλιστές διαδηλωτές από τον περιβάλλοντα χώρο ενός ουρανοξύστη όπου βρίσκονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στη Φρανκφούρτη, τη χρηματοοικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο έξω από τον ουρανοξύστη -μια κεντρική οδική αρτηρία προς το κέντρο της Φρανκφούρτης- και άρχισαν να θέτουν υπό κράτηση τους διαδηλωτές , χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια βίας. Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε 400 ακτιβιστές σε διάφορα σημεία της Φρανκφούρτης

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών εντάσσεται στις τετραήμερες κινητοποιήσεις υπό το γενικό τίτλο “Blockupy”, που θα διαρκέσουν ως αύριο Σάββατο, ενάντια στον καπιταλισμό και στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.Οι σημερινές διαδηλώσεις σημειώθηκαν εν μέσω μιας νομικής διένεξης ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις . Δικαστήριο έδωσε άδεια για να γίνει μια συγκέντρωση την Τετάρτη και διαδηλώσεις αύριο Σάββατο, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες.

Χθες Πέμπτη η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 150 διαδηλωτές διότι παραβίασαν την απαγόρευση . Την Τετάρτη, είχαν απομακρύνει, χωρίς να αναφερθούν επεισόδια βίας, διαδηλωτές έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης έχει φέρει ενισχύσεις από άλλες γερμανικές πόλεις για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα. Σε ετοιμότητα για να αναπτυχθούν βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί.

Πηγή : real.gr