Η γερμανίδα καγγελάριος Άγκελα Μέρκελ «μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, ενημερώνοντας για το περιεχόμενο συνομιλίας του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου με τον Κάρολο Παπούλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπούλιας συνομίλησε τηλεφωνικά με την κα. Μέρκελ. Όπως τονίζει ο κ. Τσιόδρας, «είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Παράλληλα, η κα. Μέρκελ στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης.

Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενημέρωσε για την επικοινωνία των κυρίων Μέρκελ και Παπούλια τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα, Ευ. Βενιζέλο, Αλ. Παπαρήγα Ν. Μιχαλολιάκο και Φ. Κουβέλη.

Αντιδράσεις κομμάτων

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η προκλητική παρέμβαση της κ. Μέρκελ στα εσωτερικά μας , έχει στόχο την αριστερά! Θα γίνει μπούμερανγκ για τους συνεταίρους του μνημονίου!».

Πηγή: skai.gr