Το σύμβολο του Ολυμπισμού, που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου και διένυσε 3.000 χιλιόμετρα ανά την Ελλάδα πριν παραδοθεί στους Βρετανούς, διανυκτέρευσε την Τετάρτη στην Ακρόπολη και την Πέμπτη, αφού πέρασε από το κέντρο της Αθήνας, κατέληξε στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Οι πύλες του Καλλιμάρμαρου έκλεισαν στις 19:00, ώρα Ελλάδος, προκειμένου να φιλοξενήσουν μια σεμνή αλλά επιβλητική τελετή της παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους Βρετανούς διοργανωτές των Αγώνων.

Το ιερό φως παρέλαβαν: Χριστίνα Γιαζιτζίδου (κωπηλασία), Βασίλης Τσολακίδης (ενόργανη), Αλεξάνδρα Τσιάβου(κωπηλασία), Βασίλης Πολύμερος (κωπηλασία).

Το βωμό του Σταδίου άναψαν μαζί ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας μαζί με τον Κινέζο Λι Νινγκ, που ήταν ο άνθρωπος που άναψε τη φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων εκεί πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, στην πριγκίπισσα Άννα.

Αμέσως μετά την παράδοση του ιερού φωτός ακολούθησε μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που ευχήθηκαν με ξεχωριστό τρόπο καλή επιτυχία στην Ελληνική αποστολή που θα μετάσχει στους Αγώνες του Λονδίνου, αφήνοντας 10 χιλιάδες μπαλόνια, με τις ευχές όλων, στον ουρανό να ταξιδέψουν οι ευχές μέχρι το Λονδίνο αλλά και σ’ όλο τον κόσμο και να μεταφέρουν το μήνυμα του καθενός και καθεμιάς ξεχωριστά αλλά και το σύνθημα όλων μαζί «Με μια φωνή, όλοι εμείς σου λέμε Ελλάδα Μπορείς!»

Η τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και της πριγκίπισσας Άννας, που εκπροσώπησε την βρετανική βασιλική οικογένεια, με το ουράνιο τόξο να εμφανίζεται μετά την βροχή στον αττικό ουρανό και να στεφανώνει το Στάδιο.

Τη φλόγα θα συνοδεύσουν στο Λονδίνο ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε και ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας βρέθηκε και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για τη Bρετανική πρωτεύουσα την Παρασκευή (18/05) από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αφού διασχίσει 12,875 χιλιόμετρα και περάσει από 8.000 λαμπαδηδρόμους θα καταλήξει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στις 27 Ιουλίου για να λάμψει στην τελετή έναρξης των Αγώνων, στις 27 Ιουλίου.

Απο την Γεωργία Μαρτίκα για το Κάθε Μέρα

Photo : Ελένη Τρέσσου