Την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα συνάντησε η αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γ. Βούλγαρης, ο οποίος άλλωστε είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της προφυλάκισης της, μετά την απολογία της στον ανακριτή, επέμεινε στην άποψη που είχε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή, ζητώντας ν’ απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει κατά του εντάλματος προσωρινής της κράτησης. Στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ,που θα έχει και τον τελικό λόγο στο θέμα της αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, ο εισαγγελέας επιμένει στους λόγους για τους οποίους διατάχθηκε η προσωρινή της κράτηση οι οποίοι, όπως τονίζει συνεχίζουν να ισχύουν. Για άλλη μία φορά ο εισαγγελέας επικαλείται τη βαρύτητα της πράξης που της αποδίδεται, αλλά και το ότι είναι ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, όλοι αυτοί οι λόγοι δεν έχουν εξαλειφθεί, δεδομένου μάλιστα ότι η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και στο μικροσκόπιό της μπαίνουν ενδεχομένως και άλλες πράξεις, μέσα από τον εντοπισμό των ύποπτων λογαριασμών. Όσο για αιτιάσεις της Βίκυς Σταμάτη, ότι είναι μητέρα ενός 5χρονου παιδιού, το οποίο μετά την προφυλάκιση τη δική της αλλά και του Άκη Τσοχατζόπουλου ζει με την ηλικιωμένη γιαγιά του και τη χρειάζεται, ο εισαγγελέας υπενθυμίζει στην σύζυγο του πρώην υπουργού ότι και άλλες μητέρες ανήλικων παιδιών βρίσκονται στις φυλακές, αλλά και ανδρόγυνα.

Με την αίτησή της η Βίκυ Σταμάτη ζητεί να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτησή της με περιοριστικούς όρους, ακόμη και με την καθημερινή εμφάνισή της 3 φορές την ημέρα (πρωί – μεσημέρι – βράδυ) στο Α.Τ. της περιοχής της ή τον κατ’ οίκον περιορισμό της υπό αστυνομική φρούρηση. Στην αίτησή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «…Ας μείνω υπό περιορισμό στο σπίτι μου, το οποίο με σχετική ανακριτική διάταξη έχει δεσμευτεί, και υπό φρούρηση από αστυνομικές δυνάμεις, αρκεί να έχει το παιδί μου την προστασία μου, την στήριξη και φροντίδα του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αίτηση της Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει και τις προσφυγές που έχουν επίσης καταθέσει, τόσο ο Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης.

Πηγή: zougla.gr