Την ανάγκη να μην ανατραπεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, υπογραμμίζει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον ελληνικό λαό, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν ήταν “για ένα πουκάμισο αδειανό”» επισημαίνει ο κ. Παπαδήμος και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η κατάκτηση της ευρωπαϊκής πορεία της χώρας δεν θα ανατραπεί.

Ο τέως πρωθυπουργός προειδοποιεί για τους κινδύνους που είναι εμφανείς και υπογραμμιζει οτι «εξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε όχι μόνον οικονομική καταστροφή αλλά και ήττα στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα».

Ερμηνεύοντας την ψήφο της 6ης Μάιου, υποστηρίζει ότι «μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας εξέφρασε βούληση για αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής» και σημειωνει οτι «κάθε τροποποίηση, με όσα περιθώρια μπορεί να υπάρχουν, πρέπει να επιδιωχθεί σε πλήρη συνεννόηση και πνεύμα συναίνεσης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Μονομερής καταγγελία των συμβατικών δεσμεύσεων της χώρας θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, καθώς θα μας οδηγούσε αναπότρεπτα εκτός ευρώ και πιθανόν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παπαδήμος επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι αποφάσεις που θα λάβουμε, υπό το κλίμα μιας βεβαρημένης συγκυρίας, μπορεί να σφραγίσουν την πορεία της Ελλάδας για δεκαετίες. Μπορεί και να την οδηγήσουν στο περιθώριο, ακυρώνοντας ιστορικά εθνικά επιτεύγματα των τελευταίων 38 ετών. Σε μια εποχή όπου πολλές χώρες, και στη γειτονιά μας, καταβάλλουν σκληρές προσπάθειες για να κερδίσουν μια θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ήταν τραγικό εμείς να βρεθούμε σε μια αντίστροφη πορεία εξόδου».

Τέλος, απευθύνει έκκληση να μην ανακοπούν οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει. «Ό,τι και να προκύψει στις 17 Ιουνίου, όσες κι αν είναι οι διαφορές μας, θα μας ενώνει πάντοτε η Ελλάδα. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με ενότητα και αλληλεγγύη, η Ελλάδα θα τα καταφέρει» δηλώνει.

Πηγή: zougla.gr