Στην τελετή που θα γίνει αύριο (17/5) στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα παραδοθεί η Ολυμπιακή Φλόγα στους Άγγλους διοργανωτές, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της πριγκίπισσας της Αγγλίας Άννα, που στο παρελθόν είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

Θα παραλάβουν το ιερό φως κατά σειρά από τους: Χριστίνα Γιαζιτζίδου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Βασίλη Τσολακίδη παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής και Αλεξάνδρα Τσιάβου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην πριγκίπισσα Άννα, που θα συνοδεύεται από πέντε νεαρά παιδιά από την Μεγάλη Βρετανία, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για την βρετανική πρωτεύουσα τη Παρασκευή, 18 Μαΐου από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, έχει ως εξής:

18:45 Πέρας προσέλευσης επισήμων

18:50 Άφιξη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Άννας του Ηνωμένου Βασιλείου

18:55 Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια

19:00 Ολυμπιακός Ύμνος, Εθνικός Ύμνος Ηνωμένου Βασιλείου, Εθνικός Ύμνος Ελλάδας, Άφιξη Λαμπαδηδρόμων – Αφή βωμού, Είσοδος Ιερειών στο Στάδιο, Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου Σεμπάστιαν Κόε, Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας

20:00 Αποχώρηση του Προέδρου Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια

Πηγή : novasports.gr