Με αφορμή την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Λονδίνο το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Μαΐου 2012, το Βρετανικό Συμβούλιο σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Big Dance, το μεγαλύτερο πρόγραμμα χορού στον κόσμο και μέρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του Λονδίνου 2012.

Στόχος του Big Dance είναι η προώθηση των Ολυμπιακών ιδανικών, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης. Διοργανώνεται και παρουσιάζεται από το Βρετανικό Συμβούλιο σε σχολεία σε όλον τον κόσμο ως πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 1500 (ώρα Ελλάδας) χιλιάδες μαθητές στη Βρετανία, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη Μεγαλύτερη Ομαδική Χορογραφία παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την πεντάλεπτη χορογραφία του Wayne McGregor, χορογράφου του βασιλικού μπαλέτου του Λονδίνου, τον οποίο οι New York Times περιγράφουν ως τον «ροκ σταρ του χορού».

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέχει σήμερα η Ολλανδία με 264.188 ανθρώπους και 1.472 τοποθεσίες. Μέχρι στιγμής στο Big Dance έχουν δηλώσει συμμετοχή παραπάνω από 200.000 παιδιά σε όλον τον κόσμο!

Η χορογραφία του διάσημου Άγγλου χορογράφου είναι εμπνευσμένη από τα Ολυμπιακά αθλήματα και περιέχει μεταξύ άλλων κινήσεις από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το στίβο και την ποδηλασία και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα www.bigdance2012.com/learn_the_dance_2012.php.

Στην Ελλάδα, διοργανώνουμε στα σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την εκμάθηση της χορογραφίας και στην συνέχεια την ταυτόχρονη παρουσίαση της από όλους τους μαθητές στις 18 Μαΐου, είτε στην αυλή του σχολείου τους είτε για τα σχολεία της Αθήνας στην μεγάλη γιορτή χορού που θα στηθεί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Χορευτές και Ολυμπιονίκες θα διδάξουν στα παιδιά την χορογραφία ξεκινώντας στις 1200 το μεσημέρι και στις 1500 ακριβώς θα παρουσιαστεί η χορογραφία σε απευθείας σύνδεση με το Λονδίνο!

Για να συμμετάσχει το σχολείο σας στη μεγάλη χορευτική γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012:

-επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bigdance2012.com

-κάντε sign up συμπληρώνοντας απλώς το e-mail σας

-δηλώστε το σχολείο σας

-κατεβάστε το βίντεο και τη μουσική της χορογραφίας και ενωθείτε με την μεγάλη ομάδα του Big Dance παγκοσμίως!

Μπορείτε να χορέψετε το Big Dance στην αυλή του σχολείου σας, στην πλατεία της γειτονιάς σας ή για τα σχολεία που είναι στην Αθήνα να έρθετε μαζί μας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 1200 το μεσημέρι για να προετοιμαστούμε όλοι μαζί και να παρουσιάσουμε την χορογραφία στις 1500 ακριβώς!

«Την ημέρα που η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στο Λονδίνο, οι μαθητές στη Βρετανία, την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο θα μοιραστούν μια μοναδική στιγμή μέσα στο χρόνο, θα χορέψουν όλοι μαζί ενωμένοι και θα μοιραστούν το πάθος τους για το χορό. Αδράξτε την ευκαιρία, μάθετε το χορό, διδάξτε τον στους μαθητές σας, την τάξη σας, το σχολείο σας και την Παρασκευή 18 Μαΐου ελάτε να καταρρίψουμε μαζί το Παγκόσμιο Ρεκόρ!»

Wayne McGregor

Πότε: Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 στις 12.00

Πού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή χρειάζεστε βοήθεια για να μάθετε την χορογραφία, επικοινωνήστε με την Άννα Χριστοδούλου:

Τηλέφωνο: 210 369 2336

E-mail: Anna.Christodoulou@britishcouncil.gr

Πηγή : womensports.gr