Στο σκοτάδι κινδυνεύει να βυθιστεί η βόρεια Κέρκυρα εξαιτίας της λεηλασίας από «κυνηγούς» χαλκού που άρπαξαν καλώδια και τις… μισές μπαταρίες από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Γαζάτικα. Ήταν η τρίτη εισβολή σε υποσταθμό μέσα σε δυο μήνες και η πιο σοβαρή, καθώς η ισχύς της τροφοδοσίας του υποσταθμού μειώθηκε σημαντικά!

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, οι δράστες διέρρηξαν τη κύρια είσοδο και εισέβαλαν στον χώρο του κοντρόλ του υποσταθμού, από τον οποίο «σήκωσαν» 40 από τις συνολικά 80 μπαταρίες που τροφοδοτούν με ρεύμα τα μηχανήματα σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρεύματος. Μαζί, έκλεψαν μία κουλούρα συρματόσχοινου και μπάρες χαλκού βάρους περίπου 200 κιλών!

Οι αστυνομικοί του τμήματος Παλαιοκαστρίτσας που ερευνούν για τον εντοπισμό των δραστών, εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους που εισέβαλαν σε άλλους δυο υποσταθμούς της ΔΕΗ το τελευταίο δίμηνο. Στον υποσταθμό Μεσογγής, είχαν κόψει το συρματόπλεγμα και είχαν μπει στον υποσταθμό ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα στον φράχτη, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί να έκλεψαν κάτι. Το ίδιο συνέβη και στον υποσταθμό Κέρκυρα 2, στην περιοχή «Αλεπού», που και από εκεί οι άγνωστοι εισβολείς έφυγαν με άδεια χέρια.

Πηγή: energypress.gr