Το έντονο ενδιαφέρον της για συμμετοχή σε κοινοπραξία για οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ επισημοποίησε διά του στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της η Αυστραλιανών συμφερόντων εταιρεία Woodside Petroleum Ltd.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive, σε διάσκεψη τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος Peter Coleman, είπε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρεται να συμμετέχει στις γεωτρήσεις λέγοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή στην οποία έγιναν μεγάλες ανακαλύψεις.

Η Woodside είναι μια εταιρεία η οποία διαχειρίζεται δύο έργα εξαγωγής φυσικού αερίου, το North West Shelf και το Pluto στην Αυστραλία. Πρόκειται για έργα με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων. Στόχος της εταιρείας είπε ο Coleman, είναι να εμπλακεί σε άλλα δύο ανάλογα έργα.

Μαζί με την Ισραηλινή Delek, την Ιταλική Enel Trade SPA και την Γαλλική Edison International στην οποία έχουν το 30% των μετοχών, έχουν καταθέσει πρόταση κοινοπραξίας για τον Β’ Γύρο Αδειοδότησης της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Coleman, είπε ότι είναι νωρίς για να πει με σιγουριά αν η Κύπρος θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό για την εταιρεία του.

«Καταθέσαμε απλά μια προσφορά», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που θα αποτελούσε ορθό μονοπάτι για την Κύπρο, θα ήταν η δημιουργία ενός τερματικού υγροποίησης και εξαγωγής φυσικού αερίου. Η Κύπρος έχει ήδη ορίσει τον χώρο για να κτιστούν τέτοιες εγκαταστάσεις. Η δυνατότητες της Woodside, μπορούν να βοηθήσουν στην διαχείρηση των μεγάλων κοιτασμάτων του Ισραήλ, αλλά δεν έγινε συζήτηση προς το παρών», κατέληξε.

Πηγή: energypress.gr