Στη μία μετά το μεσημέρι της Τετάρτης συγκαλείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- για τον καθορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, μετά τις άκαρπες προσπάθειες του Κάρολου Παπούλια για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αν δεν συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς άλλο πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό μεταξύ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων και συγκεκριμένα μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου, και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να ορκισθεί αύριο, Πέμπτη όπως και οι βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη στις 11 το πρωί συγκροτείται σε Σώμα η νέα Βουλή, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να διαλυθεί την Παρασκευή εν όψει της προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την ημερήσια κοινοβουλευτική διάταξη, της ορκωμοσίας θα προεδρεύσει ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ως ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής. Η Ολομέλεια θα συνέλθει εκ νέου την επομένη στις 11 το πρωί με αντικείμενο την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος.

Πηγή: skai.gr