Σύμφωνα με έγγυρες πηγές την Πέμπτη 17 Μαΐου έρχεται ο πολυαναμενόμενος τίτλος Resident Evil Operation Racoon City για PC!!! Οπότε ετοιμαστείτε για νέες περιπέτειες γεμάτες αγωνία, δράση και … τρόμο!!!

Σύμφωνα με αναφορές ξένου αλλά και ελληνικού τύπου, δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται. Οι άνθρωποι της σειράς δεν μπήκανε στον κόπο να γράψουν νέα ιστορία για το παιχνίδι. Έχοντας κατα νου πως χρειάζονται ένα περιβάλλον για να υλοποιήσουν το παιχνίδι το οποίο είναι ένα spin-of, action shooter με έμφαση στο συνεργατικό παιχνίδι και το multiplayer, κατέληξαν στην γνωστή Raccon City η οποία τους δίνει άπλετο χώρο για το περιβάλλον που χρειάζονται και αρκετές γνωστές τοποθεσίες. Έτσι λοιπόν ο κλοίρος έπεσε στο Resident 2 και λίγο από το 3 και ιδού! Ένα νέο παιχνίδι! Όχι και τόσο καλή προσπάθεια κατα τη γνώμη μου!

Φυσικά, για να είναι πιο “πιασάρικος” ο τίτλος, έπρεπε να μπει στην κεντρική ιστορία και ένας βασικός χαρακτήρας της σειράς και ο τυχερός ακούει στο όνομα “Leon S. Kennedy”, τον οποίο και κυνηγάμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εμείς αναλαμβάνουμε το ρόλο μιας επίλεκτης ομάδας τεσσάρων ατόμων υπό τις οδηγίες της Umbrella.

Απώτερος σκοπός μας είναι να βρούμε πληροφορίες και να συλλέξουμε τους θανατηφόρους ιούς που έχουν εξαπλωθεί στην πόλη και μετατρέπουν κάθε ζωντανό οργανισμό σε αιμοδιψή τέρατα. Αντίπαλοί μας, πέρα από τα ζόμπι και τα B.O.W.s, θα είναι και η UBCS, μια ομάδα μισθοφόρων, η οποία προστατεύει το δημιουργό του ιού, Birkin. Το Οperation Racoon City χρησιμοποιεί περιοχές που συναντήσαμε στα Resident Evil 2 και 3, ενώ χρησιμοποιούνται και μουσικά θέματα (ή παραπλήσια αυτών) που έμειναν βαθιά χαραγμένα μέσα στο μυαλό μας, όπως το Moonlight Sonata του Resident Evil 1.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, η Capcom έπρεπε να επιλέξει είτε να δημιουργήσει ένα σοβαρό Resident Evil shooter, ακολουθώντας (σεναριακά) τα μονοπάτια των πρώτων επεισοδίων, είτε ένα γνήσιο spin-off τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Το να προσθέτει σε ένα παιχνίδι shooter (με μία απαξιωτική ιστορία για την σειρά), σημεία με μερικά “hints” και ήχους των πολυαγαπημένων επεισοδίων, δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να μας προκαλέσει κάτι διαφορετικό πέρα από θυμό για την ασέβεια της ίδιας της εταιρίας προς τα παιχνίδια της.

Gameplay

To πόνημα της Slant Six είναι ένα third person action/ shooter, που -όπως προαναφέραμε- διαδραματίζεται σε διάφορες περιοχές της Raccoon City, οι οποίες είναι χωρισμένες σε Chapters που μπορούμε να παίξουμε όποτε θέλουμε, αρκεί να τα έχουμε τερματίσει έστω και μία φορά στο single player. Σκοπός μας είναι να διασχίσουμε τις πίστες, συλλέγοντας σημαντικά αντικείμενα και, φυσικά, εξοντώνοντας εκατοντάδες ζόμπι και στρατιώτες. Οι εχθροί είναι τόσοι πολλοί, που κάνουν άλλα παιχνίδια του είδους -όπως το παρόμοιο Left 4 Dead, που μάλλον αποτέλεσε πηγή έμπνευσης- να φαίνονται πολύ… μικρά μπροστά του.

Η κάλυψη πίσω από αντικείμενα παίζει βασικό ρόλο στο ORC, αλλά δυστυχώς πολλές φορές παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Ακόμα και αν καλυπτόμαστε, τα εχθρικά πυρά μπορεί να βρουν τον στόχο τους, ενώ η κάμερα πολλές φορές μας εμποδίζει να πυροβολήσουμε όταν καλυπτόμαστε πίσω από γωνίες. Tέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως με τη χρήση του LB, ο χαρακτήρας μας βγάζει το δευτερεύον όπλο του και με τη χρήση μόνο του δεύτερου αναλογικού μοχλού, πυροβολά αυτόματα προς τους εχθρούς.

[adrotate banner=”5