Αύριο στις δύο μετά το μεσημέρι θα διεξαχθεί νέα ευρύτερη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, πλην της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, σε μία προσπάθεια να σχηματισθεί κυβέρνηση. Ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε μία κυβέρνηση αποτελούμενη από προσωπικότητες, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει 18μηνη διάρκεια.

Λίγο πριν από την ευρεία σύσκεψη, στη μία το μεσημέρι ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση Καμμενου, από την οποία υπάρχουν -όπως είπε – ορισμένα περιθώρια δικής του στήριξης. Πρόσθεσε πως ο κ. Παπούλιας απάντησε πως θα την εξετάσει.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει πρώτα να βρεθούν πολιτικά πρόσωπα για τη συγκρότηση κυβέρνησης και μετά να αναζητηθούν τεχνοκράτες, λύση που εξετάζεται ως έκτακτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

Όπως είπε το ΠΑΣΟΚ στηρίζει ως λύση ανάγκης μια τέτοια κυβέρνηση.

Έχει σημασία ωστόσο, πρόσθεσε και σε αυτή την κυβέρνηση να υπάρξει στήριξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ και ει δυνατόν ευρύτατη συναίνεση για να σταθεί η κυβέρνηση αυτή και στη Βουλή και στην κοινωνία. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση μια αντιπολίτευση σε βάρος των πολιτών και της χώρας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε αντίθετος στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης από τεχνοκράτες και προσωπικότητες, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την ήττα της πολιτικής.

Όπως είπε κατέθεσε την αντίθεσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επέμεινε στη θέση του για οικουμενική με τη στήριξη και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος πρόσθεσε ότι με τις ίδιες θέσεις θα προσέλθει στον αυριανό διάλογο.

Δείτε ΕΔΩ τα πρακτικά της συνάντησης Κ. Παπούλια με Α. Σαμαρά, Α. Τσίπρα και Ευ. Βενιζέλο.

Πηγή: skai.gr