Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. , στη Βέροια και στον όροφο του Cafe STAR cinema (οδός Μητροπόλεως 57), θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων των συγγραφέων Πέτρου Κουμπλή και Γιάννη Φιλιππίδη «12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια» και «Ζωή Με λες»

Αποσπάσματα από τα βιβλία θα αποδώσει ο ηθοποιός Αντώνης Μομπαϊτζής.

Δείτε πως μια «τυπική» παρουσίαση βιβλίων, μετατρέπεται σε βραδιά μαγείας

Διοργάνωση παρουσίασης: Άνεμος εκδοτική με την αμέριστη βοήθεια του Σάκη Ιντζεβίδη και της Κατερίνας Γρηγοριάδο

Δύο συγγραφείς, με πολλές κοινές αναφορές και δυο βιβλία πεζογραφίας, ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής κι ο συγγραφέας και υπεύθυνος εκδόσεων Γιάννης Φιλιππίδης, κλείνουν το μάτι στη ζωή, μέσα από το γοητευτικό και ταξιδιάρικο βλέμμα της πεζογραφίας.

 

Δυο λόγια για τους συγγραφείς :

Ο Πέτρος Κουμπλής είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Δίεση 101,3 και παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή «Μπες στο κλίμα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Από τα δεκαοκτώ χρόνια του ασχολείται με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει ενημερωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, έχει ασχοληθεί με ντοκιμαντέρ, τη συγγραφή σατιρικών κειμένων και τη σκηνοθεσία.

 

Έργα του: «Η θεία Δίκη» (μυθιστόρημα), «Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία» (θεατρικό). Επί σειρά ετών διατηρεί καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Για το βιβλίο του «12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια» : «Συχνά οι άνθρωποι συγχέουν το παραμύθι με το ψέμα. Ή απλώς πιστεύουν πως απευθύνεται σε παιδιά κι εκείνους δεν τους αφορά, γιατί έχουν μεγαλώσει και τώρα πια… ξέρουνΈγραψα αυτή την ιστορία –που έχει δώδεκα διαφορετικές αφηγήσεις– και ονειρευόμουν να γίνει κάποτε παραμύθι.

Παραμύθι, παραμυθία, παρηγοριά.

Έστω κι ένας άνθρωπος να παρηγορηθεί –έστω και ΜΟΝΟ ένας– τότε αυτό το βιβλίο θα ζήσει για πάντα».

www.koublis.gr

Ο Γιάννης Φιλιππίδης είναι συγγραφέας και υπεύθυνος εκδόσεων της «Άνεμος Εκδοτική». Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Ρίτσου. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά κι επώνυμες ιστοσελίδες.

 

Για το βιβλίο του «Ζωή με λες» σημειώνει: «Φυλάς μια στάλα έγκαιρη φωνή για τα παράλογα και δύο ζάρια στα χέρια σου λευκά κι αναποφάσιστα, χωρίς πλεονέκτημα. Αλλά δεν είσαι μοναχά εσύ. Γύρνα πίσω στις λέξεις σου, ξεχώρισε το κόστος από τις υψηλές αξίες. Επικεντρώσου στα σημαντικά».

Από την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορούν τα βιβλία του:

«Η μυρωδιά σου στα σεντόνια μου» (μυθιστόρημα, 2006), «Άνεμος εκδοτική».

«Ο εραστής, η μέλισσα κι ένα μικρούλι “αχ”» (μυθιστόρημα, 2008), «Άνεμος εκδοτική».

«Το προσωπικό μου θέατρο σκιών» (συμμετοχή, ιδιωτική έκδοση Black Duck multiplarte, 2011).

«Μα, το ψάρι είναι φρούτο» (οχτώ απρόβλεπτες ιστορίες, για ενήλικους αναγνώστες, 2011), «Άνεμος εκδοτική».

«Προσωπογραφίες» (συμμετοχή, ιδιωτική έκδοση Black Duck multiplarte, 2011).

«Κρατάς μυστικό;» (μυθιστόρημα, 2011), «Άνεμος εκδοτική».

«Ζωή με λες» (παιχνίδια πεζογραφίας, 2011), «Άνεμος εκδοτική».

www.anemosekdotiki.gr

 Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα