Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 πανηγύρισε ο Παστόρ Μαλδονάδο, έπειτα από το εντυπωσιακό γκραν πρι στην πίστα της Βαρκελώνης.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Ένα εκπληκτικό γκραν πρι πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης, στο πρώτο γκραν πρι που φιλοξενήθηκε στην Ευρώπη.

Ο Παστόρ Μαλδονάδο, πέρα από την πολύ καλή στρατηγική της Williams, έδειξε πως έχει το μέταλλο όχι μόνο για να διεκδικήσει την καρό σημαία, αλλά και να την πάρει!

Οι μηχανικοί έκαναν το… θαύμα τους, δίνοντας ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στον Μεξικανό πιλότο και με την κατάλληλη στρατηγική, άφησε πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο μέσα στο… σπίτι του, διατηρώντας την παράδοση στην πίστα της Ισπανίας, που θέλει τον poleman να παίρνει την καρό σημαία.

Καλοί, αλλά όχι καλύτεροί…

Μπορεί ο Φερνάντο Αλόνσο να έκανε καλύτερη εκκίνηση από τον Παστόρ Μαλδονάδο και να πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης, ωστόσο για ακόμη μία φορά η στρατηγική της Ferrari δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ισπανό πιλότο, αφού ότι κατάφερε να κερδίσει στην πίστα το έχασε στα πιτ στοπ.

Ο Αλόνσο πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας ήδη «ρίξει» γύρο στον ομόσταβλό του, Φελίπε Μάσα, ο οποίος είδε την καρό σημαία από την 15η θέση.

Άργησαν ξανά…

Για ακόμη ένα γκραν πρι η Lotus δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα ελαστικά του Ραϊκόνεν με το σωστό τρόπο. Η ομάδα άργησε να «τραβήξει» στα πιτ τον Φινλανδο πιλότο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση.

Ο έτερος πιλότος της ομάδας, Ρομάν Γκροσεάν, δεν έκανε καλή εκκίνηση, ωστόσο πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, κάνοντας το 3-4 για τη Lotus.

Κοιμισμένοι οι «κόκκινοι ταύροι»

Απογοητευτικό ήταν τριήμερο για την Red Bull, η οποία είδε τους Φέτελ και Γουέμπερ να πλασάρονται στην έκτη και 11η θέση, αντίστοιχα. Οι «κόκκινοι ταύροι» έδειξαν πως δεν είχαν ρυθμό, ενώ οι αλλαγές στις μπροστινές αεροτομές έδειξαν ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Οι ατυχίες δεν λένε να σταματήσουν για τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος στη Βαρκελώνη δεν κατάφερε να δει την καρό σημαία. Ο Γερμανός πιλότος στον 13ο γύρο έπεσε πάνω στον Μπρούνο Σένα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει, χωρίς να λείψουν τα νέυρα.

Πηγή: sday.gr