«Εάν η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να της τον δώσουμε» συνέστησε στους εταίρους μας ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παροτρύνοντάς τους «να μην κουνούν το δάκτυλο στους Έλληνες, αλλά να τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν».

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup μιλώντας σε δημοσιογράφο του γερμανικού πρακτορείου.

Ο κ. Γιούνκερ απέρριψε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας πως «εξίσου άχρηστη λύση θα ήταν η πλήρης αναστροφή της Ελλάδας από το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί».

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πάντως πως δεν θα έβλεπε αρνητικά το ενδεχόμενο να δοθεί μία χρονική προθεσμία στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων, κάτι τέτοιο ωστόσο, όπως δήλωσε, θα έπρεπε να αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν στην Ελλάδα δινόταν, για παράδειγμα, ένα έτος παραπάνω για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, αλλά αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε.

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα αφού σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Πηγή: zougla.gr