Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Τσίπρας και Κουβέλης διεμήνυσαν ότι δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή. Σύσκεψη με τους εντολοδόχους αρχηγούς και κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Προέδρου με τους υπολοίπους προτείνει ο Βενιζέλος. Πρόταση και για κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να προκύψει κυβέρνηση από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, την ίδια στιγμή που η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής δημιουργεί σοβαρές αναταράξεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να επικοινωνήσει το βράδυ με τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να οριστικοποιηθούν λεπτομέρειες από τη σύσκεψη ,με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαμηνύει πως θα κινηθεί αποκλειστικά και αποφασιστικά στην εφαρμογή του Συντάγματος.

Εν τούτοις Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με το Νίκο Μιχαλολιάκο, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής .

Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προτείνει στην προεδρεία να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τριών εντολοδόχων αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια και με τους άλλους αρχηγούς ο Πρόεδρος να συναντηθεί κατ’ ιδίαν.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση ο Πρόεδρος να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς το Σύνταγμα του παρέχει απολύτως αυτήν την ευχέρεια.

Έως το πρωί του Σαββάτου το πιθανότερο σενάριο ήταν να ξεκινήσει η σύσκεψη το πρωί της Κυριακής με παρόντες όλους τους αρχηγούς, οι οριστικές αποφάσεις όμως θα λαμβάνονταν το βράδυ.

Τραγική ειρωνεία αυτής της σύσκεψης άλλωστε είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,αντιφασίστας αγωνιστής από τα 15 του ,καλείται να διαχειριστεί την πολιτική κρίση μαζί με την Χρυσή Αυγή …

Πηγή: real.gr