Φαβορί οι Έλληνες κωπηλάτες για την κατάκτηση μεταλλίων στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Με υψηλού επιπέδου παρουσία στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας στο Βελιγράδι, που ολοκληρώθηκε στις 6/5, κατέκτησαν…

– Χρυσό μετάλλιο: Α. Τσιάβου και Χ. Γιαζιτζίδου

– Αργυρό: Π. Μαγδανής και Λ. Κόνσολας

– Αργυρο: Σ. Παπαχρήστος, Γ. Τζιάλλας, Γ. Τσίλης και Γ. Χρήστος

– Χάλκινο: Ν. και Α. Γκουντούλας

Πιο αναλυτικά, χρυσές πρωταθλήτριες στέφθηκαν η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών γυναικών (στην κατηγορία LW2x) με χρόνο 6:55.04.

Στη δεύτερη θέση, στο διπλό των ανδρών (στην κατηγορία LM2x) κατάφεραν να τερματίσουν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας με χρόνο 6:20.12.Στην τετράκωπο άνευ ανδρών (κατηγορία M4) οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Γιάννης Χρήστου κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 5:50.29. Μάλιστα, έκαναν την ανατροπή στα τελευταία 500μ., αφού μέχρι τότε βρίσκονταν στην τέταρτη θέση.Τέλος, η δίκωπος των Νίκου και Απόστολου Γκουντούλα τερμάτισε τρίτη στην κατηγορία Μ2- με 6:28.05, πίσω από τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία.Τι δήλωσαν οι προπονητές Τόλης Παλαιοπάνος -υπεύθυνος για τα γυναικεία πληρώματα (Τσιάβου-Γιαζιτζίδου)- και Σάκης Αθανασιάδης -που έχει στην ευθύνη του το ανδρικό πλήρωμα στη δίκωπο (αδέλφια Γκουντούλα) και την τετράκωπο (Τζιάλλας-Τσίλης-Χρήστου-Παπαχρήστος)- για την επιτυχία της ελληνικής αποστολής;

Τόλης Παλαιοπάνος

«Από το ξεκίνημα της χρονιάς είχα πει ότι είναι εφικτά τα τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Όσον αφορά στην πορεία των κοριτσιών μας έδειχνε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκονται στο χρυσό. Πραγματικά έκαναν καταπληκτικές κούρσες. Πέτυχαν το απόλυτο και πλέον ευελπιστούμε για μια αντίστοιχη επιτυχία και στους Ολυμπιακούς αγώνες. Σίγουρα θα είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος για την επόμενη χρονιά.

Το σημαντικότερο λοιπόν ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν είναι να έχουν υγεία αυτά τα παιδιά αλλά και τα υπόλοιπα αφού θα επιδιώξουμε να κατακτήσουμε ακόμη ένα εισιτήρια για το `Λονδίνο στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης».

Σάκης Αθανασιάδης

«Η χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη, η ομάδα έκανε την καλύτερη εμφάνιση, μην ξεχνάτε ότι πήγαμε στο Μπλέντ με 12 αθλητές και οι 10 πήραν με την αξία τους και το σπαθί τους την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες πέρα από τις θέσεις και τα μετάλλια που κατέκτησαν.

Ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά θα τα πάμε ακόμη καλύτερα και αν το δούμε με αισιοδοξία μπορούμε να έχουμε και Ολυμπιακά μετάλλια».

Τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους και ελπίζουμε σε μία εξίσου καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

Πηγή : goodnews.gr