Στην ανάκληση των S60 και XC60 προχωρά η Volvo Hellas σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για έλεγχο της προστατευτικής επίστρωσης του πατώµατος. Η ανάκληση αφορά 53 αυτοκίνητα, παραγωγής 2012, µε αριθµούς πλαισίου από 0302264 έως 0308564 στο XC60 και από 0124055 έως 0128338 στο S60.

Στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, έχει διαπιστωθεί, ότι κατά την εφαρμογή της προστατευτικής επίστρωσης στα κάτω τμήμα ενδέχεται να σχηματιστούν σταλακτίτες, οι οποίοι μπορεί να έρθουν σε επαφή µε τις σωληνώσεις καυσίµου και να τις φθείρουν. Αν συµβεί αυτό, τότε ενδεχόμενα θα διαρρεύσει καύσιµο, το οποίο θα δημιουργήσει σχετική οσµή ή κηλίδα κάτω από το όχηµα. Η Volvo, δε µπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, το καύσιµο που θα διαρρεύσει, να έρθει σε επαφή µε θερµές επιφάνειες στο χώρο του κινητήρα και να αναφλεγεί.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτηµένους επισκευαστές της Volvo, για να γίνει ο έλεγχος και η αποκατάσταση τόσο της προστατευτικής επίστρωσης όσο και των σωληνώσεων καυσίµου, αν αυτό απαιτείται, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Volvo Car Hellas στο τηλέφωνο 210-5794900.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πηγή: zougla.gr