Άμεση απάντηση στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι η συμμετοχή Τσίπρα στο σχήμα της οικουμενικής κυβέρνησης αποτελεί προϋπόθεση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους».

Ο κ. Βενιζέλος θα παραδώσει το Σάββατο το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή που έλαβε, αναφέροντας ότι από τις επαφές που είχε, έχει προκύψει σύμπτωση επί της αρχής γύρω από την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «ο λαός θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα διετίας με στόχο την υπέρβαση του μνημονίου. Αυτό τώρα είναι εφικτό χάρη στον σκληρό αγώνα που έχουμε κάνει. Καταφέραμε να μειωθεί το χρέος, κερδίσαμε τη νέα δανειακή σύμβαση, δώσαμε προοπτική να πέσει χρήμα στην αγορά για την ανάπτυξη. Η συμμετοχή του κ. Τσίπρα στο οικουμενικό σχήμα της κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για τη δίκαιη κατανομή της ευθύνης για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Αναφερόμενος στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου δήλωσε ότι η εκλογική άνοδος ενός κόμματος αποτελεί αυξημένη ευθύνη.

«Αλαζονείες και μικροκομματικοί υπολογισμοί με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές δεν αρμόζουν στη συγκεκριμένη περίσταση. Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους, θα ενημερώσω αύριο τον Κάρολο Παπούλια ελπίζω όλοι να σκεφτούν πιο ώριμα και πιο υπεύθυνα» κατέληξε.

Κύκλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν ότι η συζήτηση δεν έχει τελειώσει, καθώς απομένει και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια.

Πηγή: skai.gr