Το κυνηγητό του Pirate Bay συνεχίζεται, καθώς μετά τη δικαστική εντολή στη Βρετανία, έρχεται μια νέα απόφαση από το Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι UPC, KPN, Tele2, T-Mobile και Telfort στην Ολλανδία, υποχρεώνονται να το μπλοκάρουν από τα τέλη Μαΐου.

Οι πάροχοι θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες τους δε θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ιστοσελίδα και θα πρέπει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες να μπλοκάρουν οριστικά τις ιστοσελίδες ThePirateBay.org, PirateBay.se και DePiraatBaai.be. Να σημειωθεί ότι όποιος από τους παρόχους δε συμμορφωθεί με την παραπάνω εντολή, θα δέχεται πρόστιμο €10.000-€250.000 ημερησίως!

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι η εντολή εκδόθηκε λίγο μετά την ιστορική και εξαιρετικά σημαντική απόφαση για τη δια νόμου διασφάλιση της ελευθερίας στο Διαδίκτυο, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tweakers.net (Ολλανδική) τα δικαστήρια εξαιρούνται και μπορούν να βγάζουν αποφάσεις για συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Για την ιστορία, η καταγγελία έγινε από τη Brein Foundation, εταιρία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, η οποία και στο παρελθόν είχε καταφύγει στα δικαστήρια εναντίον του Pirate Bay και μάλιστα κέρδισε την υπόθεση, ωστόσο, η ιστοσελίδα παρέμεινε στον “αέρα”. Γι’ αυτό το λόγο, αποφάσισε να στραφεί ενάντια στους παρόχους, οι οποίοι έχουν φυσικά το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Πηγή: techgear.gr