Συνελήφθη σήμερα (10.05.2012) το πρωί, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 41χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενεχυροδανεισμού χρυσού και λοιπών τιμαλφών, για φορολογικές παραβάσεις.

Όπως προέκυψε, από τον έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, σε ενεχυροδανειστήριο που διατηρεί στη Γλυφάδα, δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον σε τριάντα (30) περιπτώσεις τα παραστατικά στοιχεία που απαιτούνται για συναλλαγές που είχε πραγματοποιήσει, καθώς επίσης δεν είχε υποβάλλει Δηλώσεις Τελών & Χαρτοσήμου για το σύνολο του έτους 2011.

Ειδικότερα, από το φορολογικό έλεγχο προέκυψε ότι δεν είχε εκδώσει για τις παραπάνω περιπτώσεις, παραστατικά αξίας και διακίνησης για τις συναλλαγές που διενήργησε από 26/04/2011 έως 02/03/2012 και συγκεκριμένα:

• Δέκα (10) Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών, για τους τόκους που έλαβε από τα ενέχυρα που επιστράφηκαν στους ενεχυριαστές, όπως καταγράφονται στο Βιβλίο ενεχυροδανειστή – παλαιοπώλη – αγοραπωλητή μεταχειρισμένων κοσμημάτων

• Εννέα (9) Τιμολόγια Αγοράς, για τα τιμαλφή που αναφέρονται στο προαναφερόμενο Βιβλίο ότι αγόρασε από ιδιώτες

• Έντεκα τουλάχιστον (11) Δελτία Αποστολής, για τα τιμαλφή που εμφανίζονται στο ανωτέρω Βιβλίο ότι αγόρασε ή έλαβε ως ενέχυρο και δεν επέστρεψε ή πούλησε και τα οποία δεν βρέθηκαν στον χώρο της επιχείρησης, καθώς και για εκείνα που επέστρεψε στους ενεχυριαστές τους.

Επίσης, προέκυψαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας όπως:

• Μη υποβολή Δηλώσεων Τελών & Χαρτοσήμου για το σύνολο του έτους 2011

• Πλήθος διοικητικών παραβάσεων που επισύρουν αντιστοίχως διοικητικά πρόστιμα.

Ο 41χρονος επιχειρηματίας οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ), τα απαραίτητα στοιχεία για την εφαρμογή των διαδικασιών, για τον ακριβή προσδιορισμό και καταλογισμό των προβλεπόμενων διοικητικών ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Οικονομικής Αστυνομίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, σημείο υποδοχής καταγγελιών.

Ειδικότερα, οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ή τον αντικανονικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των υποθέσεων τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους:

• Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012,

• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση καταγγελιών 11012@hellenicpolice.gr