Σε νέα παρέμβαση για το «ελληνικό ζήτημα» προέβη την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενόσω η πολιτική ρευστότητα στη χώρα μας εντείνεται. «Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη της Ευρώπης, αλλά εάν η Ελλάδα δε θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της, δεν μπορεί να γίνει τίποτε» διαμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απορρίπτει το επιχείρημα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας οφείλεται στην αρχιτεκτονική της ζώνης του ευρώ, επιμένοντας ότι «τα αίτια για την ελληνική κρίση είναι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τον συμφωνημένο δρόμο, έγκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν τι χρειάζεται».

Η Ευρώπη δεν μπορεί να υποχρεώσει την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, σημείωσε στο μεταξύ την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Πρέπει να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στην ευρωζώνη ή όχι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες σήμερα.

«Ευχόμαστε ότι το συντομότερο δυνατό θα σχηματιστεί στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία θα έχει τη βούληση να ακολουθήσει με συνέπεια τη μεταρρυθμιστική πορεία. Αυτός είναι άλλωστε και ο καλύτερος δρόμος για την τόνωση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης» δήλωσε από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ στη Deutsche Welle.

Πηγή: skai.gr