Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της χώρας πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έχει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος κατέστησε δε, σαφές ότι παραλαμβάνοντας ο ίδιος τη διερευνητική εντολή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Όπως προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ελληνικός λαός ζήτησε όχι νέες εκλογές, όχι αστάθεια, όχι κίνδυνο της ευρωπαϊκής προοπτικής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Με βάση αυτές τις προοπτικές που θέλει ο ελληνικός λαός, πρότεινα στον κ. Τσίπρα να μετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κόμματα που έχουν ευρωπαϊκή προοπτική, δηλαδή από το συντηρητικό χώρο τη ΝΔ, και τη ΔΗΜΑΡ, το ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση μας είναι εφικτή. Εναλλακτικά τού πρότεινα ως δεύτερη επιλογή αν πιστεύει ότι οι προτάσεις που έχει διατυπώσει μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα με ασφάλεια εκτός κρίσης είμαστε διατεθειμένα να προσφέρουμε τη στήριξη μας εφόσον δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω αλλά προς τα εμπρός. Αντιπρότεινε οικουμενική που θα παγώσει όλες τις διαδικασίες. Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο δεν μπορούμε να κάνουμε επιλογή που μεγεθύνει την ανεργία και θα εντείνει την ύφεση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο κατέστη κατανοητό ότι δεν υπάρχει λύση κυβερνησιμότητας στην παρούσα φάση αλλά από την άλλη πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια.

«Θα παραλάβω την διερευνητική εντολή και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να δώσουμε στη χώρα κυβέρνηση και προοπτική» υπογράμμισε.

«Πρέπει να πάμε σε κάτι καλύτερο, αλίμονο αν πάμε σε στασιμότητα, σε τέλμα ή σε αδιέξοδο. Συνεχίζουμε μια προσπάθεια εθνική και δεν το κάνουμε με μάτια στραμμένα στις εκλογές ή στο πλαίσιο του κομματικού συμφέροντος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: skai.gr