Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι σαν δελφικός χρησμός, έχουμε ένα «παράξενο» αποτέλεσμα το οποίο πρέπει να ερμηνευτεί, υποστήριξε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος.

Στην κάλπη ο ελληνικός λαός πήγε με θυμό. Κάθε μας πράξη ωστόσο έχει και αφανείς πλευρές, υποστηρίζει. Πέρα από τον θυμό και τη διάθεση τιμωρίας του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός από την κάλπη έστειλε και άλλα μηνύματα.

Ένα μήνυμα ήταν η διάθεση για ένωση, καθώς ήταν τόσα τα ποσοστά, ισχυρίζεται ο κ. Ράμφος, που οι ψηφοφόροι ζητούσαν να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στους πολιτικούς. Αντίστοιχα, η κάλπη έφερε και ένα μήνυμα σύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν υπάρξει και ειλικρίνεια.

Κατά τον ίδιο σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές θα χαθεί η τεράστια δυνατότητα που δίνεται αυτή τη στιγμή για μία εσωτερική ρύθμιση του Μνημονίου.

«Το θέμα δεν είναι τι λένε οι ξένοι, η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλήνων είναι το θέμα. Τα κόμματα πρέπει να βρουν εθνική λύση διασώσεως», υποστήριξε, διαπιστώνοντας πως δεν έχει γίνει ποτέ κάποιο σχέδιο εθνικής σωτηρίας από τις πολιτικές δυνάμεις.

Δεν πρέπει να ξανά πάμε στην κάλπη καθώς η αντίδραση θα ήταν χειρότερη, δήλωσε ακόμα, επέμεινε. Στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, ο συγγραφέας προέβλεψε την επιστροφή στον δικομματισμό, δικομματισμό ωστόσο με βαρύτερο ιδεολογικό στίγμα.

Κατά τη γνώμη του οι ιδεολογίες είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Έλληνες και τις κρίνει πιο παρούσες από την οικονομία, καθώς σήμερα στη χώρα μας μέχρι και τα οικονομικά θέματα έχουν επενδυθεί ιδεολογικά.

Πηγή: skai.gr