Το δίλημμα για την ελληνική οικονομία είναι πως δεν είναι παραγωγική και αυτό όχι επειδή τα μέσα παραγωγής ελέγχονται από ιδιώτες και όχι το κράτος, εκτίμησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη να πεισθεί ο κόσμος να ξαναγυρίσει στην παραγωγική διαδικασία.

Ακόμα είπε ότι τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης δεν είναι άλλα από αυτά που δίδονται κάθε φορά που έρχεται προς αξιολόγηση το κλιμάκιο της τρόικας στην Ελλάδα. Η σχέση αυτή είπε είναι δυναμική και όχι στατική.

Ακόμα – είπε – και αν έχει αλλάξει καθοριστικά το κλίμα μετά τις εκλογές, θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να εξασφαλίσει από τις χώρες που δανείζουν την Ελλάδα ότι είναι διατεθειμένες να βάλουν περισσότερα χρήματα.
Ο κ. Σαχινίδης επανέφερε πρότασή του πριν από τις εκλογές για επιμήκυνση του προγράμματος μέχρι το 2015. Αυτό – όπως σημείωσε – βεβαίως θα επέτρεπε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα σε ότι αφορά στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Προϋποθέτει όμως ταυτόχρονα ότι οι πιστωτές μας είναι διατεθειμένοι να δώσουν πάνω από τα 130 δισεκατομμύρια που έχουμε συμφωνήσει μέχρι τώρα. Ξέρουμε – πρόσθεσε – ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κάποια χρήματα στην άκρη ώστε να υπάρξει ένα προγεφύρωμα αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα και μάλιστα με μικρότερο επιτόκιο απ’ ότι το δανείζονται οι ίδιες.

Πηγή: skai.gr