Διπλός πράκτορας των ΗΠΑ ήταν ο φερόμενος ως επίδοξος βομβιστής της Αλ Κάιντα στην Υεμένη που σκόπευε να ανατινάξει αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ. Συμφωνα με αμερικανικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ύποπτος ήταν στην πραγματικότητα διπλός πράκτορας που εργαζόταν για τις ΗΠΑ, είχε διεισδύσει στο τρομοκρατικό δίκτυο και είχε προσφερθεί εθελοντικά να φέρει σε πέρας την επίθεση αυτοκτονίας.

Αμερικανοί και ξένοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έδωσαν λεπτομέρειες του βομβιστικού σχεδίου, αποκαλύπτοντας ότι ο επίδοξος βομβιστής παρέδωσε τον τελευταίας τεχνολογίας εκρηκτικό του μηχανισμό σε Αμερικανούς και Σαουδάραβες αξιωματούχους, δινοντας πληροφορίες που οδήγησαν σε επιτυχή αεροπορική επιδρομή εναντίον ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι λεπτομέρειες που βγαίνουν τώρα στη δημοσιότητα αποτελούν «εκπληκτικό πραξικόπημα των μυστικών υπηρεσιών». Η εφημερίδα γράφει ότι ο διπλός αυτός πράκτορας κατάφερε να φύγει απ’ την Υεμένη, να διασχίσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να συναντηθεί με πράκτορες της CIA, των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας και άλλων μυστικών υπηρεσιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διπλός πράκτορας είχε ξοδέψει εβδομάδες, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη μελών της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Πηγή: skai.gr