Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι διαχειρίστριες εταιρείες των αγωγών φυσικού αερίου της χώρας, έχουν δεχθεί σειρά ηλεκτρονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στις επιθέσεις περιλαμβάνονται «εξελιγμένες τακτικές υποκλοπής στοιχείων» με ψεύτικα e-mails, που είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να προκαλούν τους εργαζόμενους των εταιρειών να παραχωρήσουν τους προσωπικούς τους κωδικούς και άλλες πληροφορίες ασφαλείας.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας είχε εκδώσει αρκετές προειδοποιήσεις προς τις εταιρείες, που καλύπτουν σχεδόν το 25% των ενεργειακών αναγκών της χώρας. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Ορισμένα από τα ύποπτα ηλεκτρονικά μηνύματα είχαν σταλεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η Υπηρεσία έχει ζητήσει από τις εταιρείες να μην απομακρύνουν στοιχεία των επιθέσεων από τους υπολογιστές τους, εάν αυτό δεν επηρεάζει την ασφαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων τους.

Πηγή: skai.gr/VOA