Μοιάζει με κάποιο είδους τρυκ, αλλά μπορεί να εξηγηθεί με σχετικά απλό τρόπο. Βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι οθόνες LCD και δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ειδικό τύπο οθόνης. Όλες οι κοινές οθόνες LCD (ειδικά αυτές των φορητών υπολογιστών που μπορείτε εύκολα να τις αλλάζετε γωνία) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να παράγουν παράλληλες εικόνες.

Να πως γίνεται!

Η τεχνολογία Twisted Nematic (TN) είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνολογία υγρών κρυστάλλων σήμερα και ιδιαίτερα στις οθόνες laptop (φορητών υπολογιστών) και netbook, pad. Μερικοί χρωματικοί συνδυασμοί μπορεί να είναι αόρατοι στο μάτι όταν κοιτάζουμε την οθόνη από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία. Εκμευταλλευόμενοι αυτή την ιδιότητα μπορούμε να αποκρύψουμε ή να εμφανίσουμε πληροφορίες σε διαφορετικές οπτικές γωνίες χωρίς να κάνουμε χρήση κάποιου ειδικού υλικού.

Δύο τελείως διαφορετικές εικόνες μπορούν να απεικονιστούν με χωρική η χρονική πολυπλεξία (spatial or temporal multiprexing), παρατηρώντας από διαφορετικές οπτικές γωνίες την οθόνη. Η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο εύρος LCD οθόνες βασισμένες στην τεχνολογία TN.

Δύο ταινίες μπορούν να απεικονίζονται παράλληλα σε μία οθόνη και ο παρατηρητής να βλέπει την ταινία που επιθυμεί αρκεί να κάθεται στην σωστή γωνία, η να παίζουν βιντεοπαιχνιδια.

Η Microsoft δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να μας παρουσιάσει ολοκληρωμένες εφαρμογές που να βασίζονται σε αυτή τη μέθοδο απεικόνισης και γιατί όχι.. να καθόμαστε στην ίδια οθόνη και να βλέπουμε διαφορετικές ταινίες!