Ένα νέο εργαλείο σύμφωνα με το οποίο έχετε την δυνατότητα να δείτε ποιος έκανε αναζήτηση στο διαδίκτυο του ονόματός σας. Αν και μοιάζει με κάποιου είδους απάτη όπως αυτές που κυκλοφορούν συνήθως στο facebook και ισχυρίζονται ότι εντοπίζουν τα άτομα που βλέπουν το προφίλ σας, η υπηρεσία BrandYourSelf κάνει αυτό το οποίο ισχυρίζεται.

Σκεφτείτε ότι μόλις δώσατε μία συνέντευξη για δουλειά η επιστρέψατε σπίτι μετά από κάποιο ραντεβού. Μπορείτε να δείτε αν ο εργοδότης ή το έτερον ήμισυ έψαξε για εσάς στο διαδίκτυο μέσω του google (και όχι μόνο) και να σας εμφανίσει πληροφορίες.

Η υπηρεσία ξεκίνησε από τον Μάρτιο και ήδη αριθμεί 25.000 μέλη περίπου εκ των οποίων το 80% έχει premium λογαριασμό και πληρώνει 10$ μηνιαίως. Αν και οι μεγάλες επιχείρήσεις είναι καταχωρημένες στο σύστημα και εμφανίζονται λεπτομέρειες, πολλές μικρότερες επιχείρήσεις που δεν είναι καταχωρημένες δεν φαίνονται στα αποτελέσματα. Η υπηρεσία δεν έχει ακόμα εφαρμογή στη χώρα μας.

Η εταιρεία που έφτιαξε την εφαρμογή, χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι οι χρήστες είναι σε θέση να βλέπουν ποιος κάνει αναζητήσεις για αυτούς (το ενδιαφέρον κυρίως για εταιρείες οι οποίες ψάχνουν για προσωπικό) και με αυτό το τρόπο να βελτιώσουν στο μέγιστο το διαδικτυακό τους προφίλ.

Πρόκειται  στην ουσία για έναν εντοπιστή ο οποιός έχει την ίδια περίπου φιλοσοφία με το linkedln με την διαφορά ότι δεν περιορίζεται μεταξύ των μελών του αλλά σε ολόκληρο το διαδίκτυο.

Το ερώτημα που θα μπορούσαμε να κάνουμε πάνω στην συγκεκριμένη υπηρεσία είναι: Είναι κάτι το οποίο επιδρά θετικά άραγε στην καθημερινότητα ενός ατόμου ή πρόκειται για κάτι τρομακτικό το οποίο παραβιάζει την ιδιωτικότητα κάποιου. Οι αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα είναι γνωστό ότι έχουν στοιχίσει καριέρες, γάμους, ακόμα και ζωές. Μπορούμε να πούμε λοιπόν με βεβαιότητα ότι σίγουρα υπάρχουν εργοδότες οι οποίοι θα κρίνουν κάποιον και από τον διαδικτυακό του προφίλ.