Στη φοιτητική κοινότητα… περνάει αυτές τις ημέρες ο αγωνιστικός λόγος στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Πανελλήνιο Φοιτητικό πρωτάθλημα, το οποίο φιλοδοξεί να βγάλει και φέτος από την πλευρά του ένα μέρος από την ωραία εικόνα και τις συγκινήσεις, που μπορεί να προσφέρει το πινγκ πονγκ. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα σε δύο γυμναστήρια!

Οι φοιτητές θ’ αγωνιστούν στο κλειστό γυμναστήριο Εθν. Αντιστάσεως, που βρίσκεται στον δήμο Καλλιθέας, ενώ οι φοιτήτριες στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Παντείου, που βρίσκεται στον Νέο Κόσμο. Το πρωτάθλημα συνδιοργανώσουν η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.) του υπουργείου Παιδείας διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Παντείου.

Δικαίωμα συμμετοχής στους φοιτητικούς αγώνες έχουν οι φοιτητές/τριες, καθώς και όσοι/όσες έχουν αποφοιτήσει εδώ κι ένα εξάμηνο από κάποιο εγχώριο Α.Ε.Ι. – Α.Τ.Ε.Ι. Το πρόγραμμα αρχίζει και τις δύο ημέρες στις 09:00 και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού. Η διοργάνωση συγκεντρώνει κάθε φορά πολύ δυνατά ονόματα του χώρου. Φέτος θα λείψει ο περσινός νικητής στο απλό φοιτητών και πρώην διεθνής αθλητής Αντώνης Μαλινάκης, αλλά και πάλι θα δώσουν το παρών αρκετοί αξιόλογοι αθλητές.

Να σημειωθεί τέλος ότι μαζί με το Φοιτητικό πρωτάθλημα θα διεξαχθούν και καινοτόμοι αγώνες, όπως συνήθως κανονίζεται σε εκδηλώσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ενώ επιπλέον θα γίνουν και αγώνες μεταξύ καθηγητών! Έχουν και αυτά το ενδιαφέρον τους και φυσικά είναι κινήσεις που προβάλλουν και διαφημίζουν το άθλημα του πινγκ πονγκ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.gym.panteion.gr.

Πηγή : novasports.gr