Έτοιμος «να συμπαραταχθεί, από σήμερα κιόλας, με τους άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς, είτε εκφράζονται από κόμματα που δε μπήκαν στη Βουλή, είτε ανήκουν σε άλλα, που μπήκαν, ώστε να συγκροτηθεί ένα νέο μέτωπο λογικής, μεταρρυθμιστικό και φιλευρωπαϊκό» με στόχο την έξοδο από την κρίση μέσα στην Ευρώπη δηλώνει ο συνασπισμός Δράσης – Φιλελεύθερης Συμμαχία.

Σύμφωνα με τη Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία, η πρόταση του συνασπισμού «έχει κοινά στοιχεία με τις θέσεις άλλων μεταρρυθμιστικών κομμάτων αλλά και πολλών αξιόλογων ενεργών πολιτικών, στα κόμματα εκείνα που δεν απορρίπτουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών τοποθετεί στην κεντρική πολιτική σκηνή δυνάμεις των άκρων, δυνάμεις που υιοθετώντας μια παραπλανητική ρητορική, καρπώθηκαν σε μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο μέρος της δίκαιης οργής των πολιτών. Έτσι, αυτή τη στιγμή φαίνεται αδύνατο να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα. Η προοπτική επαναληπτικών εκλογών, πιθανότατα τον Ιούνιο, δεν καθησυχάζει τους πολίτες, καθώς η κατάσταση ακυβερνησίας που προέκυψε αφήνει στα κόμματα των άκρων ακόμη μεγαλύτερο πεδίο για εκμετάλλευση της λαϊκής οργής» επισημαίνει ο συνασπισμός.

Σημειώνεται ότι οι επαφές που είχαν προεκλογικά Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία με δυνάμεις όπως η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν ευδοκίμησαν, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θάνος Τζήμερος αρνήθηκε τη συνεργασία.

Πηγή: skai.gr