Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλει ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Χάρης Οικονομόπουλος. Όπως τόνισε, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης είναι ο μόνος που προσπαθεί να βρει λύση για να βγουν οι «κιτρινόμαυροι» από το αδιέξοδο, ενώ μίλησε και για τη δική του προσπάθεια. Ο Οικονομόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ». Αναλυτικά:

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ επισήμανε: «Ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι ο μόνος που ξέρω ότι κάνει προσπάθεια να βρει λύση για την ΑΕΚ. Δεν γνωρίζω αν γίνεται κάτι άλλο. Σημασία δεν έχει ποιος θα την κάνει, αλλά το θέμα είναι να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο για να ασχολείται πλέον η ομάδα με αυτό που πρέπει, το καλό ποδόσφαιρο. Ο Ντέμης κάνει μια προσπάθεια να βρει τους πόρους που απαιτούνται. Κάνει κινήσεις και επαφές και με την μετοχική ομάδα του 2004, όπως με τον Νίκο Νοτιά. Όσοι έχουν βάλει 17-20 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ τόσα χρόνια, δε χρειάζονται εγγυήσεις για να βάλουν 1-2 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα, όπως η δόση στο άρθρο 44 και θα ήταν παράλογο να μην την εξοφλήσουμε, αν και καταφέραμε να εξοφλήσουμε την Morgan Stanley, η οποία δεν απειλούσε την βιωσιμότητα της ΑΕΚ».

Για το αν ο ίδιος θα έχει ενεργό ρόλο στην ΑΕΚ, υπογράμμισε: «Εγώ βοηθάω όσο μπορώ την ΑΕΚ. Με το παρών διοικητικό και μετοχικό σχήμα δεν έχει λόγο η δική που παρουσία. Εάν τα πράγματα αλλάξουν θα είμαι στη διάθεση να βοηθήσω όπως μπορώ».

Για την υπόθεση Ψωμιάδη ανέφερε: «Υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για την υπεξαίρεση χρημάτων της οικογένειας Ψωμιάδη από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Προκύπτει ξεκάθαρα ότι η οικογένεια Ψωμιάδη απέκτησε περιουσιακά στοιχεία με χρήματα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η απόφαση που βγήκε για τα ασφαλιστικά μέτρα, δεν έχει να κάνει με το αν τα χρήματα έχουν υπεξαιρεθεί από την ΑΕΚ, αλλά για το αν κρίνεται σκόπιμο να δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία των παιδιών του Ψωμιάδη. Τα περιουσιακά στοιχεία είναι ακόμη δεσμευμένα από τον ΣΔΟΕ, η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τα χρήματα που της έχουν υπεξαιρεθεί. Στις 6/6 θα δικαστεί ο Ψωμιάδης και πιστεύω ότι τα επιχειρήματά του δεν ευσταθούν. Υπάρχουν που δίνει ο νόμος στον εξαπατηθέντα για να βρει το δίκιο του».

Για το Σπίτι των Ελλήνων στο Λονδίνο, υποστήριξε: «Δεν υπάρχει πολιτική στήριξη στην κίνηση να δημιουργηθεί το Σπίτι των Ελλήνων στο Λονδίνο. Εχουμε συγκεντρώσει ένα ποσό και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Σκοπός μας είναι η προσπάθεια αυτή να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ιδιωτικούς πόρους. Αυτή η προσπάθεια προσπαθεί να συσπειρώσει πολλές δυνάμεις της χώρας, ξενοδόχους, παραγωγούς κτλ, για να μπορέσουν να δείξουν ποια Ελλάδα πρέπει να φαίνεται προς τα έξω. Ελπίζουμε να πετύχουμε. Εχουμε ήδη βρει χώρο στο κέντρο του Λονδίνου».

Κάνοντας ένα σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε: «Το πιο επείγον θέμα από όλα είναι οι εκλογές. Δεν είναι έκπληξη για μένα το αποτέλεσμα. Τα μικρά κόμματα κατάφεραν να πλήξουν τον δικομματισμό. Ελπίζω η σημερινή Βουλή να στηριχθεί στην ποιότητα των ανθρώπων, να αναδείξει μια κυβέρνηση φωτισμένη που θα καταφέρει να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση. Θα με εξέπληττε περισσότερο αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν μεγαλύτερα ποσοστά. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διαμαρτυρίας και είναι στο χέρι του κόμματος να την μετατρέψει σε κάτι θετικό για τη χώρα».

Πηγή: novasports.gr